Perfil Redox

Preu: 556 € 
Termini de lliurament: 20 dies laborables (de dilluns a dijous)


Què són els radicals lliures? 

Són molècules molt reactives i nocives per l’organisme en concentracions altes.

Gran part d’elles deriven de l’oxigen que respirem, i s’anomenen radicals lliures d’oxigen, produint dany per oxidació.

D’altra banda, deriven de l’òxid nítric, un gas que es produeix en excés en els processos inflamatoris, reacciona amb alguns radicals d’oxigen, i dóna lloc als radicals de nitrogen. Aquests radicals són iguals de tòxics que els d’oxigen i destrueixen cèl·lules.  

Els radicals lliures danyen als lípids, proteïnes i àcids nucleics de la cèl·lula, proporcionant la seva destrucció. La generació excessiva dels dos tipus de radicals és, a vegades, causa i, en altres, conseqüència de moltes patologies i participen en el procés de la malaltia. 

Què és l’estrès oxidatiu?

Quan es produeix un excés de radicals lliures, els sistemes antioxidants de l’organisme es posen en marxa per contrarestar-los; és el que s’anomena equilibri oxidatiu.

L’estrès oxidatiu és la situació d’excés de radicals lliures, a causa de:

 1. Excés de producció.
 2. Saturació dels sistemes antioxidants, que ja no són capaços d’eliminar-los.

La situació contrària és el repòs oxidatiu: si l’activitat antioxidant és excessiva (perquè el pacient rep un excés d’antioxidants), es redueixen els nivells de radicals lliures per sota de l’estat d’equilibri.

Tant l’estrès com el repòs oxidatiu són situacions patològiques que s’han de controlar: el primer, pel dany oxidatiu que produeix a l’organisme, afectant la salut, i el segon, perquè l’organisme no té aquestes molècules disponibles per activar altres sistemes de defensa, si fos necessari.

Per què l’estrès oxidatiu cursa amb inflamació?

El sistema immunitari activa un procés inflamatori per defensar-nos de qualsevol microorganisme invasor. Però quan augmenta la producció de radicals lliures, aquests activen la immunitat innata, donant lloc a un procés inflamatori agut que pot fer-se crònic mentre que els radicals segueixin elevats. Durant el procés inflamatori, es dispara la producció d’òxid nítric i altres factors pro inflamatoris, desencadenant la producció elevada de radicals de nitrogen. Per tant, l’estrès oxidatiu és una causa important d’inflamació i generació de més radicals que mantenen un dany crònic en l’organisme.

Per què és important mesurar la funció mitocondrial?

La mitocòndria és la central energètica de les cèl·lules; on es produeix l’energia que la cèl·lula necessita per totes les funcions, incloent-hi la defensa antioxidant i els mecanismes de reparació del dany, causat pels radicals lliures, entre altres. Així, la mitocòndria consumeix més del 95% de l’oxigen que respirem, fet que fa que sigui el centre més gran de producció de radicals lliures de la cèl·lula. Si no es controlen els radicals, la mitocòndria es fa malbé i perd la seva capacitat de proporcionar energia a la cèl·lula, causant la mort cel·lular.

Quina és la finalitat de la prova?

Vista l’estreta relació entre radicals lliures, inflamació i dany mitocondrial, és necessari analitzar aquests tres sistemes en el conjunt per trobar l’equilibri dels sistemes antioxidants.

Aquesta prova permet determinar com està funcionat el sistema antioxidant endogen en conjunt, si hi ha alguna errada en algun dels passos intermitjos, tant antioxidants com reductors, i el gran dany oxidatiu i inflamatori.

Com a exemple, si després de la prova analítica trobem la molècula que causa l’estat oxidatiu, no necessitem donar altres antioxidants, que podrien tenir efectes perjudicials.

Aplicacions

 • Trastorns dels ritmes circadiaris.
 • Valoració i tractament antienvelliment.
 • Estat de cansament, apatia, dèficits de concentració, memòria, etc.
 • Electrosensibilitat.
 • Menopausa.
 • Fibromiàlgia, fatiga crònica.
 • Malalties neurodegeneratives (Parkinson, Alzheimer) y Epilèpsia.
 • Distròfies musculars.
 • Síndrome metabòlic i diabetis mellitus.
 • Disfunció endotelial, hipertensió arterial.
 • Depressió.

Tractament del desequilibri oxidatiu

L’informe de resultats d’aquesta prova proporciona una avaluació detallada i completa de l’estat oxidatiu, dany a macromolècules, activació inflamatòria i disfunció mitocondrial, així com l’estat dels sistemes endògens de defensa antioxidant. D’aquesta forma, es pot prescriure un tractament molt més específic per a restaurat el seu equilibri redox.