Corva de melatonina en saliva

Preu: 512 € 
Termini de lliurament: 30 dies laborables (de dilluns a divendres)


Què és la Melatonina?

És una hormona produïda a la glàndula pineal, que s’allibera directament a la circulació cerebral i sistemàtica. La síntesi i alliberació de la melatonina s’estimula amb la foscor i és suprimida per la llum, per tant, aquesta hormona té molt a veure amb el nostre ritme circadiari i les funcions del nostre cos durant el dia i la nit.

Com funciona?

El senyal per a produir melatonina des del rellotge biològic es repeteix cada 24h. Comença en caure la llum, cap a les 20 hores; arriba a la seva màxima cap a les 3 hores i després baixa, mantenint-se baixa la resta del dia. Ja que la melatonina es produeix en absència de llum, qualsevol llum ambiental nocturna inhibeix la seva producció.

La melatonina ajuda al cos a conservar el seu ritme natural i mantenir un cicle normal; és per això que qualsevol condició que afecti la seva producció pot derivar a malalties més o menys severes, com alteració de la son, cansament, ansietat, falta de memòria, estats depressius, etc.

Quina és la finalitat d’aquesta prova?

Avaluar si el rellotge biològic està funcionant adequadament i diagnosticar els possibles estats de desincronització interna, que són responsables d’alteraciones del sistema circadià, ritmes endocrins i ritmes metabòlics. Es realitza mesurant els nivells de melatonina en saliva al llarg de 24 hores, així com l’hora a la qual té lloc l’inici de la síntesi de la melatonina, anomenat DLMA (Dim Light Melatonin Onset) i que marca la predisposició de l’organisme a la son.

Aplicacions

  • Tractaments contra l’insomni.
  • Tractaments antienvelliment.
  • Estudis d’estadis de cansament, apatia, dèficits de concentració, memòria, etc.
  • Menopausa.
  • Fibramiàlgia, fatiga crònica.
  • Malalties metabòliques i neurodegeneratives.
  • Tractaments d’estrès oxidatiu.