Intolerància genètica Lactosa - Fructosa

Preu: 220 €
Termini de lliurament: 8 dies laborables (de dilluns a divendres)

Test capaç de detectar la intolerància genètica a la lactosa i a la fructosa mitjantçant una mostra de sang. Aquesta prova és adient per a detectar una intolerància primària a la lactosa i/o la fructosa de forma precoç, quan un infant comença a ingerir diferents tipus d'aliments.

L'actividad de la lactasa (enzima que metabolitza la lactosa) disminueix amb l'edat, pel que un 75% de la població adulta presenta intolerància a la lactosa d'origen primari o genètic. Aquest tipus d'intolerància primària acostuma a donar-se durant la vida de certs grups ètnics i té una causa genètica. Les persones amb aquesta intolerància van notant com la ingesta de làctics els hi causa cada cop més símptomes incòmodes.

La intolerància hereditària a la fructosa és una malaltia metabòlica causada per mutacions en el gen Aldolasa B (ALDOB). Aquestes mutacions provoquen una acumulació de fructosa i una disminució de glucosa, indispensables per moltes funcions cel·lulars. Quan un nadó comença a ingerir fruites, papilles o verdures, la sacarosa es degrada i allibera fructosa i glucosa. Si la fructosa no pot ser metabolitzada adequadament, comença a acumular-se a les cèl·lules, causant els símptomes ràpits d'intolerància com vòmits, letàrgia o deshidratació.

Existeixen altres proves, com el test de l'alè, que detecten també les intoleràncies d'origen secundari (consecuència d'un mal funcionament intestinal), però aquestes ofereixen una sensibilitat i especificitat inferior, sobretot en nens (entre un 5% y un 20% de marge d'error).