46è Congrés Nacional de Podologia

Clínica

El passat mes d’octubre es va celebrar a Albacete el 46è Congrés Nacional de Podologia. El Dr. David Poyatos, Especialista de Producte de l’Àrea Molecular de Laboratori Echevarne, va participar a la taula rodona moderada pel Dr. Daniel López López (Professor de la Facultat de Podologia de la Universitat d’A Coruña) i va poder compartir amb l’audiència les aplicacions en podologia dels Factors de Creixement Plaquetaris.

El Dr. Poyatos va parlar sobre el procés de regeneració tissular d’una lesió mitjançant les plaquetes, destacant l’important paper que juguen els factors de creixement plaquetaris en aquest procés i de la seva utilització en teràpies regeneratives.

Les plaquetes, a més de participar en el procés de coagulació, alliberen factors de creixement i altres molècules que actuen localment com a missatges en el procés de regeneració cel·lular. Aquesta propietat afavoreix el desenvolupament de teràpies regeneratives basades en l’ús de concentrats de plaquetes, obtinguts a partir de la centrifugació de la sang del pacient, per a tractar diferents tipus de lesions.

Laboratori Echevarne participa en l’elaboració d’un concentrat de Factors de Creixement Plaquetaris, denominat Agent Regeneratiu Autòleg (ARA), amb tecnologia innovadora, patentada per Laboratoris Regennia. Un anàlisi d’endotoxines i esterilitat garanteix el compliment de les exigències de qualitat de l’Agència Espanyola de Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS), per l’entrega d’un tractament personalitzat, segur i eficaç, llest pel seu ús.

Durant la presentació es van evidenciar les avantatges de l’ARA com un producte idoni per la incorporació als tractaments basats en Factors de Creixement Plaquetaris que s’utilitzen en nombroses aplicacions mèdiques, inclosa la podologia. L’ARA ofereix una teràpia alternativa a la infiltració de corticoesteroides, àcid hialurònic o col·lagen, aconseguint reduir la inflamació, el dolor i el temps de recuperació a l’infiltrar-se a la lesió.

La infiltració de Factors de Creixement representa una opció vàlida per millorar la recuperació o reparació de lesions musculars, tendinoses, lligamentoses, cartagineses o òssies.

David Poyatos, natural d’Almería, va iniciar la seva carrera en Biologia a la Universitat de Granada i la va completar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on va realitzar el seu doctorat en Biologia Cel·lular i Genètica, sota el títol Diagnòstic citogenètica i molecular del Síndrome de Prader-Willi y Angelman. L’any 1999 es va incorporar a Laboratori Echevarne desenvolupant la seva activitat en les unitats de Citogenètica i, posteriorment, Genètica Molecular. Actualment es Especialista de producte de l’Àrea de Desenvolupament Molecular.

Tornar