I Jornades de Citologia a León

Veterinària

Sota el títol Fonaments de Citologia oncològica, el Col·legi Oficial de Veterinaris de León va iniciar les seves primeres Jornades de Citologia, on el passat 30 de gener, el nostre responsable de la Unitat d’Anatomia Patològica Veterinària, Daniel Borrás Murcia, va participar com a ponent.

Les Jornades es van celebrar al Saló d’Actes del Col·legi Oficial de Veterinaris de León, al que van assistir 70 professionals. La ponència va començar amb una part més teòrica, on es van revisar els criteris citològics que permeten identificar processos neoplàstics, això com criteris de benignitat/malignitat citològica. A continuació, es va passar a una segona part més pràctica, on es van analitzar casos reals i es va ensenyar a diferenciar i analitzar les neoplàsties més freqüents que es poden veure en clínica.

Daniel Borrás Murcia es va llicenciar en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El 1999 va crear i dirigir el laboratori Citopat Veterinaria, dedicat al diagnòstic anatomopatològic en l’àmbit privat i des de 2012 dirigeix la Unitat d’Anatomia Patològica de Laboratori Echevarne. És autor de diversos treballs en el camp de l’Anatomia Patològica publicats en revistes nacionals i internacionals, així com de diversos llibres relacionats amb la Citologia. A més, ha participat en nombrosos congressos i ha impartit cursos i sessions per veterinaris clínics. 

Tornar