Laboratori Echevarne col·labora en el nou programa de Antena 3

Antena 3 va estrenar el passat mes de Gener el nou programa “Mitos de los alimentos” on Alberto Chicote investiga si són certs o no els mites més comuns sobre alguns aliments habituals de la nostra dieta.

El Laboratori Echevarne va participar en dos dels experiments proposats: el primer, descobrir si la taronja perd la Vitamina C amb el pas de les hores un cop espremut. Amb l’ajuda del nostre director tècnic de l’àrea d’indústria, Juan Antonio Calzado, es va analitzar un suc de taronja acabat d’esprémer, del qual es va aïllar la Vitamina C per a comprovar si la concentració de la mateixa variava passades tres, sis i dotze hores. Per a la sorpresa de molts, es va comprovar que la quantitat d’aquesta vitamina no variava en cap dels casos. Per tant, es va desmentir el mite que diu que es deu prendre el suc ràpidament després d’esprémer les taronges perquè si no se’n van les vitamines.

En el segon experiment que es volia analitzar la composició nutricional d’una poma, de tal manera que es va aïllar la fibra tant de la pell com de la polpa. Els resultats van confirmar que, tot i que la quantitat de vitamines és similar en tota la peça, la quantitat de fibra que conté la pell de la fruita és molt superior a la que conté la polpa. En aquest cas, es va comprovar que el mite que és millor prendre la fruita amb pell sí que té un fonament científic. 

Tornar